Materiale de relaţii publice

Prima tabără de conținut jurnalistic la Constanța, un parteneriat FJSC (UB)- UOC

Constanța, 26 Iunie 2017 – Prima tabără de conținut jurnalistic, organizată la Constanța, are loc  în perioada 26 Iunie- 2 Iulie 2017. Această tabără este un proiect de colaborare între Universitatea din București și Universitatea Ovidius din Constanța. Studenții Facultății de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din București și cei ai Specializării Jurnalism (Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța) vor realiza materiale jurnalistice și campanii de relaţii publice, vreme de o săptămână la malul mării.

”Această tabără de creaţie se află la prima ei ediție. Este o premieră absolută pentru cei din Constanța, întrucât până acum cei de la Facultatea de Litere au avut tabere numai pentru studenții străini, pentru ca aceștia să reușească să învețe limba română. De aceea sperăm ca eforturile noastre și ale întregii echipe de conducere a Universității Ovidius să fie în sprijinul reușitei acestei tabere pentru a deveni o tradiție pentru Facultatea de Litere”, a declarat prof. univ. dr. Cristina Tamaș, decan al Facultății de Litere, Universitatea Ovidius.

“Ne bucurăm că am reuşit în final să concretizăm un proiect pe care îl aveam în plan de foarte mult timp. Este o experienţă benefică de lucru pentru studenţi care îşi pot testa cunoştinţele învăţate pe parcursul anului, punându-le în practic în regim live”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Coman, decan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.

IMG_20170626_191637

Şi studenţii sunt încântaţi de oportunitatea de a practica meseria pentru care se pregătesc.  “Nu am mai trăit niciodată o asemenea experienţă şi sperăm să ne bucurăm din plin de primele noastre zile de jurnalişti adevăraţi”, a mărturisit Raphaella Necki, studentă la FJSC. Lavinia Oprea, studentă la Specializarea Jurnalism a Facultăţii de Litere (UOC), crede că proiectul o va ajuta în viitoarea carieră: „Este pentru prima dată când lucrez într-o redacţie şi mă bucur că am ocazia să cunosc oameni noi şi să evoluez profesional”.

Proiectul  este finanțat printr-un grant al MEN (Ministerul Educației Naționale) care acoperă cheltuielile de deplasare, masă și cazare pentru cei 17 studenţi şi cadrele didactice însoţitoare. Din spusele ambilor decani, dacă proiectul va decurge conform așteptărilor, acesta va fi continuat în următorii ani. Toate materialele jurnalistice şi campaniile de PR vor fi publicate pe site-ul dedicat taberei.

Pentru informaţii suplimentare:

Valentin Vanghelescu, purtător de cuvânt UOC

biroudepresa@univ-ovidius.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s