Ştiri

Studenţii creează conţinut jurnalistic în prima tabără de creaţie din Constanţa

17 studenţi de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (Universitatea din Bucureşti) şi Specializarea Jurnalism de la Facultatea de Litere (Universitatea Ovidius din Constanţa) participă în perioada 26 iunie – 2 iulie la „Tabăra de creaţie de conţinut”. Studenţii vor crea materiale de presă şi de relaţii publice şi vor funcţiona în regim de redacţie,  fiind coordonaţi de cadre didactice de la cele două facultăţi.

Studenţii vor petrece şapte zile căutând ştiri şi poveşti captivante în Constanţa

”Această tabără de creaţie se află la prima ei ediție. Este o premieră absolută pentru cei din Constanța, întrucât până acum cei de la Facultatea de Litere au avut tabere numai pentru studenții străini, pentru ca aceștia să reușească să învețe limba română. De aceea sperăm ca eforturile noastre și ale întregii echipe de conducere a Universității Ovidius să fie în sprijinul reușitei acestei tabere pentru a deveni o tradiție pentru Facultatea de Litere”, a declarat prof. univ. dr. Cristina Tamaș, decan al Facultății de Litere, Universitatea Ovidius.

„Ne bucurăm că am reuşit în final să concretizăm un proiect pe care îl aveam în plan de foarte mult timp. Este o experienţă benefică de lucru pentru studenţi care îşi pot testa cunoştinţele învăţate pe parcursul anului, punându-le în practic în regim live”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Coman, decan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.

„Nu am mai trăit niciodată o asemenea experienţă şi sperăm să ne bucurăm din plin de primele noastre zile de jurnalişti adevăraţi”, a mărturisit Raphaella Necki, studentă la FJSC.

Proiectul  este finanțat printr-un grant al MEN (Ministerul Educației Naționale) care acoperă cheltuielile de deplasare, masă și cazare. Din spusele ambilor decani, dacă proiectul va decurge conform așteptărilor, acesta va fi continuat în următorii ani. Toate materialele publicate ca urmare a taberei pot fi accesate pe platforma taberei.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s