Experienţa noastră

La radio, vreau să ajung la radio

image (2)

Auris Luca ne-a primit în redacţia Radio Sky

Auris Luca lucrează de mulţi ani în radio. Mai exact, când a început ea să lucreze în radio, noi nu ne născuserăm. Cu toate astea e veselă şi răbdătoare şi ne ghidează în vizita noastră în redacţia Radio Sky ca şi cum am fi deja colegi de presă.

Redacţia nu e aşa cum ne aşteptam. E mai mică şi se simte în ea o atmosferă intimă, de familie, de relaxare. Potrivit pentru un radio cu sediul pe litoral. Cu toate astea, toată lumea lucrează de zor. Jurnaliştii scriu articole, prezintă ştiri, dau telefoane şi se pregătesc pentru emisiunea noastră. Emisiunea în care vorbim despre tabăra de creaţie de conţinut de la Constanţa.

Suntem trei: Ada Codău, asistent universitar la Specializarea Jurnalism a Universităţii Ovidius din Constanţa  şi două studente. Stela Mazuru e mai relaxată. Ea e „de-a casei”, fiindcă de doi ani studiază la malul mării. Eu am emoţii mai mari. Şi mă gândesc dacă am să pot vorbi o oră, la radio, în direct, fără să mă bâlbâi.

Dar când se aude jingle-ul de început al emisiunii, mă liniştesc ca prin minune. Ştiu ce trebuie să spun. Vorbele vin de la sine, fiindcă iubesc să vorbesc despre ceea ce fac şi fac ceea ce iubesc. Aşa că povestim la radio despre tinerii care vreme de o săptămână sunt jurnalişti. Şi despre redacţia noastră improvizată într-o sală de clasă, unde uităm că suntem studenţi şi prindem dintr-o dată curajul de a suna un primar, un inspector sau un director de instituţie. Despre ştirile pe care le poţi găsi în Constanţa, despre poveştile unui oraş pe care de atâtea ori îl vedem, fără să îl descoperim cu adevărat.

Când se termină emisiunea, ne luăm la revedere de la oamenii care îşi continuă rutina zilnică. Se întorc la scris ştiri, la butoanele care pornesc jingle-urile şi uită repede că noi, viitorii jurnalişti, ne pregătim intens să le luăm locul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s