Ştiri

Mii de spectatori la Festivalul „Miturile Cetăţii” de la Constanţa

20 de trupe din întreaga lume au participat la Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii“, în perioada 19-27 iunie, la Constanța. La evenimentul dedicat teatrului antic, mii de constănţeni şi turişti au vizionat spectacole în spaţii tradiţionale, precum Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare“, dar şi în locaţii speciale precum Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, în Piaţa Ovidiu şi în parcarea din vecinătatea Autorităţii Navale Române.

„A fost un succes incontestabil. Toate spaţiile de spectacol au fost pline, atât în sala teatrului cât şi în celelalte zone dedicate festivităţilor”, a declarat secretarul literar al Teatrului de Stat Constanţa, Anaid Tavitian. 

„Miturile Cetăţii” s-a desfășurat anul acesta sub semnul lui Ovidiu, deoarece 2017 este declarat anul comemorării poetului care, în urmă cu două milenii, a trăit, a scris și s-a stins în străvechiul Tomis.

Ajuns la cea de-a doua ediție, Festivalul „Miturile Cetăţii“ a fost organizat de Teatrul de Stat Constanţa și susținut de Consiliului Judeţean Constanţa şi a avut un program divers și dinamic cu trupe din România, Franța, Italia, SUA, Serbia, Coreea de Sud, Bulgaria și Republica Moldova. Programul a fost completat și de alte activități, precum lansări de carte, conferinţe şi colocvii.

Evenimentul s-a întins pe nouă zile, cu două mai mult decât anul trecut când a fost prima ediţie a festivalului. Ultimele trei seri i-au fost dedicate poetului Ovidiu, prin realizarea unor spectacol inspirate din operele sale. De altfel, festivalul s-a încheiat cu spectacolul „Metamorfozele” , în regia lui Silviu Purcărete, un spectacol al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

„Ne dorim foarte tare să continuăm organizarea festivalului şi în anii următori, pentru că a devenit deja o tradiţie culturală şi din punctul de vedere al locaţiilor în care se desfăşoară spectacolele”, a completat  Anaid Tavitian.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s