Ştiri

Epidemia de rujeolă ocoleşte judeţul Constanţa

În plină epidemie naţională de rujeolă, medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa raportează doar 3 cazuri într-un singur an. Cifra este spectaculoasă dacă ne gândim că, la nivelul întregii ţări, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, raportează 7282 de cazuri confirmate de rujeolă la data de 23 iunie 2017.

Incidenţa bolii în funcţie de numărul populaţiei. Sursa foto: Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile

„Noi nu am avut încă epidemie reală aici la Constanţa. Dar da, la nivel naţional este o problemă majoră, iar asta e din cauză că tot mai mulţi părinţi refuză vaccinarea”, declară managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis. „Ce nu înţeleg ei este că rujeola este o boală foarte periculoasă, care poate duce la decesele copiilor”, adaugă medicul.

Rujeola poate cauza complicații chiar și după tratamentul prescris de medic. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Numai anul acesta, în România, 30 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza virusului. Cele mai multe decese s-au înregistrat în judeţul Timiş (8) şi Dolj (6).

Rujeola este o boală respiratorie severă, foarte contagioasă. Ea debutează ca o simplă răceală şi se prezintă cu secreţii nazale, ochi înroşiţi şi erupţie măruntă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s